30 Mei, 2009

…

This picture supposed to be funny, but somehow it seemed sad all of the sudden… Or maybe it just me…

Belajar berkomunikasi…

Belajar berkomunikasi…

Belajar berkomunikasi…

Pada hari Rabu yang lepas, semasa aku sedang menunggu kawan-kawan gamers BDN aku untuk menonton “Terminator Salvation”, aku singgah se...

26 Mei, 2009

Shopping day…

Shopping day…

Shopping day…

Tetiba hari ni aku tak mo makan. Terasa kenyang pulak waktu lunch nih. Mana tak nyer, aku dah bedal nasi goreng pukul 11.00 pagi tadik. Gile...

Kampung, tivi baru dan piknik

Kampung, tivi baru dan piknik

Kampung, tivi baru dan piknik

3 hari yang lepas, aku tak berapa nak lena tidur. Semuanya disebabkan aku tidak habis² memikir, tivi apakah yang patut kami adik beradik b...

20 Mei, 2009

Kenali pokok GHARQAD YAHUDI

Kenali pokok GHARQAD YAHUDI

Kenali pokok GHARQAD YAHUDI

Nabi saw bersabda dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan al-Tirmidhi bermaksud: " Tidak akan berla...

18 Mei, 2009

Selesema babi punya pasal, aku yang teruk!

Selesema babi punya pasal, aku yang teruk!

Selesema babi punya pasal, aku yang teruk!

Celako punya babi. Ko gi la membabikan diri ko kat Amerika sana tu senyap². Yang ko datang kat sini wat pe? Menyusahkan aku jer. Tak...

17 Mei, 2009

Alhamdulillah, hasratku menjadi nyata…

Alhamdulillah, hasratku menjadi nyata…

Alhamdulillah, hasratku menjadi nyata…

Permintaan kecilku menjadi nyata akhirnya. Alhamdulillah. Syukur kepada Allah. Rentetan kepada cerita tivi kat kampung yang rosok tempohar...

Berita yang melegakan (sedikit) perasaan…

Berita yang melegakan (sedikit) perasaan…

Berita yang melegakan (sedikit) perasaan…

Hari ni Sabtu. Kerja sekerat hari la hari ni macam Sabtu² yang lain. Agak membosankan sebenarnya. Bukan apa, Yang lain pada hari Sabtu...

14 Mei, 2009

Terlalu banyak probability…

Terlalu banyak probability…

Terlalu banyak probability…

Sakit jap kepala aku nih. Berdenyut². Tapi lantak la, 2-3 bijik penadol aku nak telan pas nih. Tak pon, aku buat jer lobang kat kepala ak...

13 Mei, 2009

Mata Garfield…

Mata Garfield…

Mata Garfield…

Gila Ah! Ding Dong! Mata aku macam tak dapat nak dibukak langsung since pagi tadik. Walaupun aku dah tidur secukupnya malam tadik, tak tau l...

11 Mei, 2009

Falling in to you…

Falling in to you…

Falling in to you…

And in your eyes I see ribbons of color I see us inside of each other I feel my unconscious merge with yours And I hear a voice...

Al-kisah tibi yang rosak…

Al-kisah tibi yang rosak…

Al-kisah tibi yang rosak…

Hurmmm… Cedey plak aku bila dengar tibi besar kat kampung aku tu dah rosak. Bukan apa, aku kesiankan mak yang dah tak der hiburan memalam. T...

08 Mei, 2009

Antara sedih dan gembira…

Antara sedih dan gembira…

Antara sedih dan gembira…

Dari semalam, kami di Credit Control (CC) masing² memikirkan apakah yang En. Fendi, bos kami di unit ini, akan katakan pada briefing jam 8...

19 years old

19 years old

19 years old

You'll come into my room with your lips painted with poison, right? You already seem to melt my body mind with your kiss My hated...

06 Mei, 2009

Hahaha…

Hahaha…

Hahaha…

Hahahaha… Lawak bebenor video klip yang aku tengok melalui link yang kawan aku bagik kat Facebook. Nak pecah perot pun ada. Cakap banyak...

Nightmare… Urghh…

Nightmare… Urghh…

Nightmare… Urghh…

I just woke up from my sleep. I had a nightmare. Probably because that I did not wash my feet before got to bed. Sheesh! I hate that! It was...

20

20

20

Terkejut beruk jap aku malam tadik. 20 orang serentak masuk blog aku yang entahapehape nih. Bukannya menarik mana pun blog aku kalo nak ...

Eyes…

Eyes…

Eyes…

Someday… I’ll tell…

05 Mei, 2009

Busannye...

Busannye...

Busannye...

Busan plak malam ni. Tunggu Ijat kt GP langsung tak nampak batang idong. Dok la aku sengsorang kt GP macam orang buduh. Tapi lantaklah,...

Surat daripada WWF

Surat daripada WWF

Surat daripada WWF

Masa untuk aku berkempen lagi. Kali ni, aku berkempen untuk menyelamatkan penyu pula. Baru jap tadik aku dapat surat daripada WWF Malaysi...

04 Mei, 2009

Ahad yang sengal…

Ahad yang sengal…

Ahad yang sengal…

Sebenarnya, tak ada apa pun yang sengalnya dengan hari Ahad yang lepas. Aku jer yang sengal. Sebab aku telah ditakdirkan untuk demam pada mi...

03 Mei, 2009

5000…

5000…

5000…

Blog aku hari ni dah pun mencatatkan hits sebanyak 5000. Terima kasih kepada korang yang rajin masuk ke blog aku yang tak seberapa nih. W...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog