21 April, 2009

Mandi-manda Jaquezee...

| 2 Comments
Minggu lepas, aku dengan beberapa budak Jaquezee lain gi bermandi-manda kat Ulu Yam. Dah lama rasanya tak berpeknik beramai². Semuanya idea daripada Incik Adie yang mengajak semua Jaquezeen untuk bermandi-manda bersama. So, Ahad lepas merupakan hari yang telah ditetapkan dan kami berlepas ke Ulu Yam pada jam 12.30 tengahari.

Sampai ke sana lebih kurang jam 2.00 petang. Itu pun selepas tolak masa membuat air yang dibancuh kat kedai kakak aku. Hehehehe... Sampai sana, apa lagik, lepas jer mencarik port dan meletakkan barang², semua dok terjun ke dalam sungai yang airnya agak deras. Sejuk tak hengat air dia. Memang best time panas² ginih, memang menyegarkan badan sunggoh!

Baru sampai, dan bergambar depan jambatan gantung...

Berat giler mengangkat bekas air tuh!...

Terjun sungai la pas tu. Apa lagik!

Apa la yang aku dok tengok time tu?

Benti jap. Makan bihun "tak sedap" Yan yang abes seperiuk! Siap tambah 3-4 kali! Hehu!

Pas makan, terjun balik!

Gambo ni diambik lepas aktiviti siram menyiram diri masing²...

Masing² nak melompat! Tapi aku sorang jer yang jadik! Hehe!...

Aku lepas tukau baju...

Gambo beramai² lagik!

Ni pon sama...

Berkilatkan periuk tu? Pakai Axion tuh! Haha...

Time menunggu Lan ngan Adi ambek kereta...

Aksi melompat lagik! Hehehe... Macam nak terbang jer...

Nak balik dah! Masih kepada Man yang menumpangkan aku!

Kami pulang ke rumah masing² lebih kurang jam 5.00 petang. Time ni semua dah dok diam sebab kepenatan. Tinggal aku ngan Ijat jer yang dok "bergadoh" kat dalam keta. Hehehehe... Apa² pon, pergadohan aku ngan Ijat, aku yang menang! Kui kui kui kui!!!... Time ni aku dah terasa sakit² badan dah. Hadoi! Aku boleh bayangkan cemana badan aku pada keesokkan harinya! (T_T)

p/s: Best gak sesekali gi peknik. Hilang tension jap!
Tags :

2 ulasan:

  1. Bukan tak nak ajak. Tapi ni rancangan spontan. Tak dapat buat preparation bebetul pon. Nanti kalo kitaorang gi lagik, angah ajak!

    BalasPadam

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog