23 April, 2009

Advent Children Complete

| No comment

Setelah 2 tahun menunggu, akhirnya aku dapat juga memperolehi Final Fantasy VII Advent Children Complete dalam bentuk Blu-Ray. So, kalau dah Blu-Ray nih, memang la hi-definition. Gambar² yang ditayangkan memang cukup terang dan tajam, maklum lah 1080p.

Apa yang best pasal Advent Children Complete ni, Squeenix dan pun menambah 30 minit ++ tambahan scene kepada cerita asal. So, apabila tambahan scene² ni dibuat, jalan cerita Advent Children ni nampak flawless. Penukaran setiap scene memang smooth tanpa banyak persoalan yang timbul berbanding yang asal. Banyak persoalan yang telah terjawab. Jadik memang puas hati dengan versi ni.

Satu lagi yang menarik, Advent Children Complete ni disertakan dengan demo game Final Fantasy XIII. Memang demo yang ditunggu² oleh aku!


Panjang demo ni adalah selama 1 jam dan merupakan salah 1 stage dalam full game yang akan direleasekan pada hujung tahun ni atau tahun depan. Tak tau la. Apa² pun, walaupun hanya demo, memang cantik grafik yang derang buat. Bayangkan demo yang cantik tu jer cuma guna 50% kuasa PS3 daripada hasil asal. Bayangkan bila dah siap nanti. Mesti meleleh!... Adehhhh...
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog