18 Mac, 2009

Adeh! Ketinggalan plak!!!

Adeh! Ketinggalan plak!!!

Adeh! Ketinggalan plak!!!

Maaf la korang! Aku tertinggal lak blog aku ni dari diupdate. Bukannya apa, aku tengah sibuk nak mempromote aku nyer other blog yang semakin...

13 Mac, 2009

7 (+1) Terrifying Global Warming Pictures...

7 (+1) Terrifying Global Warming Pictures...

7 (+1) Terrifying Global Warming Pictures...

What global warming can do to us? So here are some of the pictures that I can share with you about what global warming can and will do to us...

Maaf yek!

Maaf yek!

Maaf yek!

Hehehe... Maaf la ye. Untuk beberapa post yang akan datang, aku akan mempromotekan "Vote Earth!" kat blog nih sebagai tanda sokong...

VOTE EARTH!

VOTE EARTH!

VOTE EARTH!

YOUR LIGHT SWITCH IS YOUR VOTE This year, Earth Hour has been transformed into the world’s first global election, between Earth and global...

12 Mac, 2009

Earth Hour 2009

Earth Hour 2009

Earth Hour 2009

Korang sayangkan Bumi? Korang sayangkan satu²nya planet yang menjadi tempat tinggal korang? Jadi, apa salahnya kalau korang luangkan masa s...

10 Mac, 2009

"Space Shot" moment...

"Space Shot" moment...

"Space Shot" moment...

Hari Isnin hari tu, aku dan kengkawan ke Genting untuk menghilangkan tension bekerja. Hehehehe... First time ke sana, aku memang excited leb...

07 Mac, 2009

Tegami

Tegami

Tegami

A beautiful song yang dinyanyikan oleh sekumpulan remaja Jepun secara koir. Lagu ini sebenarnya adalah hasil daripada nyanyian Angela Aki d...

06 Mac, 2009

Buat semula...

Buat semula...

Buat semula...

Adey... PC aku nih membuat hal la pulak. Sedap² jer pc nih menginstall sendiri patch yang aku tak mo, dan keputusannya, ada la menatang alah...

05 Mac, 2009

Snapshot

Snapshot

Snapshot

Snapshot di atas aku ambil semasa pulang dari membeli tiket ke Genting. Sewaktu berjalan dekat terowong di Masjid Jamek, tak ada sesiapa ya...

Sudah dibeli

Sudah dibeli

Sudah dibeli

Aku sudah pun membeli tiket ke Genting pada 9hb nih. Ada 7 tiket kesemuanya yang bernilai RM329. So, tiket ke Genting ini aku beli secara...

Langit

Langit

Langit

Antara gambar² langit yang aku tangkap semasa di dalam wad di hospital pagi tadi. Aku ke wad untuk melawat seorang kawan yang akan menjal...

miting...

miting...

miting...

Antara peninggalan selepas habis miting. Tadi, Jaquezeean mengadakan miting tak official untuk berbincang tentang pemergian ke Genting pad...

On a way to a smile - Case of Danzel

On a way to a smile - Case of Danzel

On a way to a smile - Case of Danzel

"On a way to a smile" bermula sebagai koleksi tulisan 2 cerita pendek iaitu "Case of Danzel" dan "Case of Tifa"...

04 Mac, 2009

Kekasih lama...

Kekasih lama...

Kekasih lama...

Aki Ross. Dah lama betul aku minat dengan minah digital nih. Pernah dicalonkan sebagai minah paling seksi dalam majalah Maxim. Walaupun dia...

03 Mac, 2009

How did one survive?

How did one survive?

How did one survive?

How did one survive growing up in the 70's, 80's and 90's? We had no seatbelts, no airbags, and sitting in the back of ute was ...

Hana Yori Dango

Hana Yori Dango

Hana Yori Dango

Memang sekarang, buntut aku nih dah melekat untuk menonton drama Jepun sekali lagi. Cuma kali ni, aku menonton secara online dan stream te...

02 Mac, 2009

Mula sudah!

Mula sudah!

Mula sudah!

Setelah lama berusaha dan menunggu, akhirnya segala kesabaran berbuah jugak. Tahniah aku nak ucapkan kepada Shahrul yang dah memulakan kerj...

Pemberian dari Sabah

Pemberian dari Sabah

Pemberian dari Sabah

Sekembalinya Kak Zie dari Sabah tempohari, dia ada membelikan cenderamata dari sana. Merupakan bangle kulit sapi dengan tulisan "Sabah...

Perubahan...

Perubahan...

Perubahan...

Lalalala... Banyak yang aku dah buang dalam blog baru nih. Antaranya adalah tiada lagi shoutbox (korang boleh bershoutbox kat blog lama!), t...

01 Mac, 2009

Rancangan bertukar...

Rancangan bertukar...

Rancangan bertukar...

Sepatutnya, aku, Lan dan Shahrul akan ke Genting dan bermalam di sana pada 10 dan 11 haribulan ni. Perancangan yang dibuat semenjak semingg...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog