25 Januari, 2009

Rewang...

| No comment


Satu tujuan kami sekeluarga pulang ke Sabak Bernam adalah untuk menghadiri kenduri cukur rambut baby cousin aku. Mungkin juga akan ada marhaban oleh orang-orang surau kampung ni. Dan ianya akan diadakan pada jam 2 petang ini.

Orang-orang kampung dah mula merewang di perkarangan rumah untuk memasak lauk pauk untuk kenduri petang nanti. Cuaca yang agak panas waktu ni menyebabkan aku dan adik beradik aku hanya duduk di dalam rumah dalam keadaan mengantuk. Tak cukup tidur kitaorang malam tadi akibat sampai lewat. Adeh... Kalo boleh nak bawak tidur je sekarang ni gak. Tapi... Rumah orang la.

P/s : Adeh! Ramainya orang. Lemas btol.

Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog