11 Januari, 2009

CES 2009

| No comment
CES 2009 dah nak berakhir dah. Memacam menda yang derang pamerkan kat sini. Owh... Untuk korang yang tak tau apa menda CES tu, CES ni adalah abbrevation untuk Consumer Electronic Show yang selalunya diadakan kat Las Vegas, Nevada, pada setiap Januari. CES ni dianjurkan oleh CEA (Consumer Electronic Association) untuk pengeluar² barangan elektronik untuk mereka mempamerkan barangan² elektronik dan gadget² terbaru kepada orang ramai sebelum ianya dipasarkan.

Untuk 2009 ni, banyak gak la yang derang pamerkan kat CES ni. Dan apa yang paling menarik minat aku kat situ adalah menda ni...


Itulah mendanya Sony P-Series Lifestyle PC. Komputer yang dikategorikan sebagai Netbook dan adalah spesis yang terkecil dalam kumpulannya. Apa yang best tentang produk tu adalah ianya datang sekali dengan XMB, dan jugak internet-on-the-go. Tak payah lagi nak carik wifi ataupun LAN untuk connecting ke internet. Semuanya menggunakan 3G network untuk connection.

Apa yang menarik sebenarnya adalah saiz dia yang kecik. Dengan screen 8 inci; 1600x768 display. Tebal dia lebih kurang 1 inci dan berat 1.4 pounds. Harga... a whooping USD$900. Mahal nak mampos!

Apa² pon, baca la laporan ni untuk gadget yang pastinya tidak akan aku dapat! Huhuhu...

Much like Apple, Sony likes to keep its Vaio products aimed at mid-to-high-end buyers and generally eschews the budget end of the market (although there are actually a handful of sub-$600 Vaios we've reviewed fairly favorably).

When it comes to Netbooks, it's no different; Sony's entry into the very hot minilaptop category shares a lot with Netbooks such as the Dell Mini 9 or Asus Eee PC, but clearly goes out of its way to avoid being lumped in with them.

The P-series Lifestyle PC is one of the smallest laptops we've seen; it is almost similar to a UMPC, but with a traditional clamshell laptop design. The widescreen 8-inch 1600x768 display and tiny keyboard make for a form factor that has roughly the same footprint as a standard white business envelope, and is less than 1-inch thick, weighing 1.4 pounds.

To fit a reasonably full-featured PC into a chassis this small, some sacrifices had to be made, and we're worried the lack of a standard touch pad (instead there's a ThinkPad-like pointing stick), will keep this new system from being as useful as it could be. It does, however, include a 3G mobile broadband antenna, 802.11n Wi-Fi, GPS, and Bluetooth, with mobile broadband service provided by Verizon.

Like several other laptops we've seen recently, there's a pre-Windows instant-on operating system, which uses the familiar Sony cross-media bar menu found on the PlayStation 3 and handheld PSP consoles. Once you boot into Windows, instead of the XP variety found on most Netbooks, it has Vista, although the 2GB of RAM (up to 4GB capacity) should help it run smoothly.

Sony told us it was planning on marketing this almost clutch-size laptop specifically to women, but we didn't take them seriously until we saw these lines in the official press release:

"Designed for the fashionista in all of us, it's the ideal companion..."
"The spacing between keys has also been engineered to help reduce typing mistakes making it perfect for long fingernails."

The P-series Lifestyle PC will retail for about $900, and options include solid state (up to 128GB) or standard hard drives and a variety of colors, including garnet red, emerald green, onyx black, crystal white, and classic (matte) black, with matching accessories including a fitted leather case. More photos are after the jump.







Kalau korang nak tau lagik apa menda barangan² elektronik dan gadget² terbaru, korang boleh pergi ke alamat ni...

CES 2009

Mustahil aku nak senaraikan semuanya kat 1 post ajer. Orait! Tunggu tahun depan plak!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog