30 Januari, 2009

Hari yang hampeh!

Hari yang hampeh!

Hari yang hampeh!

Memang la hari nih. Nak kata aku sakit ati tak, nak kata aku nyampah pun tak gak. Perkataan yang sesuai adalah, redhakan ajer la! Bukan apa,...

Advent Children Complete in glorious 1080p...

Advent Children Complete in glorious 1080p...

Advent Children Complete in glorious 1080p...

Wow! Advent Children Complete is being release on BluRay in the glorious 1080p. I can't even imagine how clear the picture is going to ...

29 Januari, 2009

New FFXIII trailer that rawks...

New FFXIII trailer that rawks...

New FFXIII trailer that rawks...

Hahahaha... At last. The new trailer of Final Fantasy XIII that contains the actual battle has been released. Wohooo... The fight is sooo fl...

28 Januari, 2009

Precious little thing!

Precious little thing!

Precious little thing!

Believe it or not, those 2 little things have become my precious possesion to date. Given by my precious friend and now I'm afraid of us...

Little man!

Little man!

Little man!

Me and the little man! Owhhhh!!! How cute he is!!!

Back to routine!

Back to routine!

Back to routine!

Back to work. Back to routine. Man! It feels like Monday all over again eventhough it's Wednesday. 4 days more to Sunday! Ahaks...

27 Januari, 2009

Huhuhuhu...

Huhuhuhu...

Huhuhuhu...

Hmmmm... Sialan betul ini pc. Nak kena install Vista yang baru. Bukan apa, lepas aku sampai jer kat rumah dari kampung, terus aku on pc. Tet...

Coming home.

Coming home.

Coming home.

Akhirnya, sampailah aku ke hari terakhir aku pulang ke kampung. Sekarang ni aku sedang menaiki keretapi dari Ipoh ke KL Sentral. Perjalanan ...

25 Januari, 2009

Rewang...

Rewang...

Rewang...

Satu tujuan kami sekeluarga pulang ke Sabak Bernam adalah untuk menghadiri kenduri cukur rambut baby cousin aku. Mungkin juga akan ada marha...

24 Januari, 2009

Bosan wei!!!...

Bosan wei!!!...

Bosan wei!!!...

Hehu... Aku sekeluarga sekarang dalam perjalanan untuk ke Sabak Bernam. Perjalanan yang membosankan ditambah dengan trafik yang sesak walau ...

23 Januari, 2009

Letter

Letter

Letter

Dear you, Who's reading this letter Where are you and what are you doing now? For me who's 15 years old There are seeds of worries I...

Time to go Home!

Time to go Home!

Time to go Home!

Yehaaaa... Dah habes keje dah pon. Aku nak balik rumah cepat nak basuh baju... Bukannya apa. Aku balik sini ari Selasa kul 9 malam. Jadik, k...

21 Januari, 2009

Uninvited!

Uninvited!

Uninvited!

A song for "someone"!

20 Januari, 2009

Gambar terbaru Azraei Nawfal.

Gambar terbaru Azraei Nawfal.

Gambar terbaru Azraei Nawfal.

Gambar di atas adalah gambar Nawfal favourite aku sewaktu dilahirkan. Dan lebih kurang 3 bulan kemudian, wajahnya semakin kiyut... Hehehehe....

19 Januari, 2009

Hectic Monday...

Hectic Monday...

Hectic Monday...

Urghhhh... How I hate Monday. Don't you? Since it's Monday, I couldn't resist of being lazy rather than diligently doing all of ...

Sehari di rumah Ninja...

Sehari di rumah Ninja...

Sehari di rumah Ninja...

Wohooo... Aku nih, aku ada temujanji dengan kengkawan gamers BDN nak bertandang ke rumah Ninja a.k.a. Enal di Ampang. Setelah mendapat lampu...

18 Januari, 2009

Selamat Hari Jadi Along!

Selamat Hari Jadi Along!

Selamat Hari Jadi Along!

Angah nak ucapkan Selamat Hari Jadi kepada Along yang kini dah mencapai umur 33 tahun. Omedetou gozaimasu! Angah doakan semoga Along bahagia...

17 Januari, 2009

Masih tidurkah kita (Wahai umat Islam)?

Masih tidurkah kita (Wahai umat Islam)?

Masih tidurkah kita (Wahai umat Islam)?

Sebenarnya aku malas nak menepek benda² dalam email dalam blog ni. Tapi, ada satu email yang aku daripada kawan se"Jaquezeean" aku...

Boikot Israel!

Boikot Israel!

Boikot Israel!

Hanya dengan memboikot membeli barangan buatan Amerika, sekutu kepada laknatullah Israel ni, insyaAllah kita dapat melumpuhkan ekonomi merek...

15 Januari, 2009

Afro! Afro is the new FF fashion!

Afro! Afro is the new FF fashion!

Afro! Afro is the new FF fashion!

Wohooo... Afro is the new fashion for FF. Selama ni, semua character lelaki dalam FF semuanya berambut lurus ataupun spikey, macam Squall da...

13 Januari, 2009

THX Lemur...

THX Lemur...

THX Lemur...

Hehehehe... Dramatik... Sungguh dramatik! Boleh ganti intro THX sedia ada!

3 jenis versi FFVII:ACC

3 jenis versi FFVII:ACC

3 jenis versi FFVII:ACC

Huk alo! Ada 3 versi la pulak Squeenix nak release Advent Children Complete ni! Macam Microsoft releasekan Vista plak! Ni yang berapa best n...

12 Januari, 2009

All the troubles to open a curtain!

All the troubles to open a curtain!

All the troubles to open a curtain!

Huhuhu... Susahnya nak bukak langsir bila hari dah siang! Cuba la tengok video kat bawah ni. Tapi apa pun, memang best! Creatif gilak!

11 Januari, 2009

CES 2009

CES 2009

CES 2009

CES 2009 dah nak berakhir dah. Memacam menda yang derang pamerkan kat sini. Owh... Untuk korang yang tak tau apa menda CES tu, CES ni adalah...

09 Januari, 2009

Latest Gaming News!

Latest Gaming News!

Latest Gaming News!

Hohoho... Heading macam blog gaming 24/7 plak. Hehehehe... Tak per, tunggu aku bukak blog pasal gaming lepas nih. Boleh aku boh heading yang...

05 Januari, 2009

Bosannyeee...

Bosannyeee...

Bosannyeee...

Huhu... Makan sorang teramatlah bosan. Nak ajak Mak Ngah ke, Ijat ke... Masing-masing bizi ngan sekolah, ngan keje. Last-last ajak Zubir nga...

04 Januari, 2009

Huhu... I couldn't make it!

Huhu... I couldn't make it!

Huhu... I couldn't make it!

Well! To be honest, aku memang tak gemar nak menghadiri majlis keramaian, kenduri kahwin atau pun mana² majlis yang ramai orang... tanpa seb...

Dissidia : Final Fantasy...

Dissidia : Final Fantasy...

Dissidia : Final Fantasy...

Cosmos, the goddess of harmony. Chaos, the god of discord. Reigning from distant realms, the two gods had gathered warriors from all lands t...

03 Januari, 2009

See…!!! Kejap saja masa berlalu…

See…!!! Kejap saja masa berlalu…

See…!!! Kejap saja masa berlalu…

Hehehehe… My first entry for 2009. Nak masukkan entry yang pertama pun dah 3 hari lewat selepas tahun baru. See… Kejap jer dah 3 hari! Nanti...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog