04 November, 2008

Selamat Harijadi Bonda!

| No comment
Pepagi lagi aku bangun untuk ke pejabat... Dalam perjalanan nak ke lrt, tetiba aku nyer telefon berbunyik. Hehehehe... Alarm yang dah aku set tidak lama dulu mengatakan hari ni harijadi mak aku. Tanpa lengah terus aku mendail nombor telefon kampung aku kat Perak. Kalau aku tak buat sebegitu, dah tentu aku akan lupa kemudiannya. Sementara berjalan, aku mendengar bunyi dailan yang sedia untuk diangkat...

Syahira mengangkat telefon dan kemudiannya memberikan kepada mak. Seronok dapat mendengar suaranya. Aku mula bertanya khabar dan kemudian mengucapkan "Selamat Hari Jadi" kepadanya. Nada seronok jelas kedengaran di hujung telefon. Sesungguhnya, aku yang berada di sini turut juga merasakan keseronokan apabila mengetahui bahawa ibunya masih lagi sihat dan walafiat...

Kepada mak, Ijann mengucapkan Selamat Hari Jadi... Ijann selalu mendoakan supaya mak akan sentiasa sihat dan panjang umur. Ijann dan adik beradik akan sentiasa menyayangi mak tak kira apa yang berlaku. Sekali lagi "Selamat Hari Jadi"...
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog