27 November, 2008

PlayStation Home.

| No comment



Aku baru jer dapat invitation daripada PlayStation Asia untuk join Home. Bersama² dengan e-mail invitation tu, derang sekalikan voucher code untuk aku redeem PlayStation Home melalui PlayStation Store. So, dengan bangganya aku pun mendownload dan menginstall Home ke dalam PS3 aku...

Apa bendanya Home ni? Home ni sebenarnya satu aplikasi PS3 yang dibangunkan oleh Sony untuk mengumpulkan semua gamers² seantero dunia ni untuk bersosial di alam maya. Think it as MySpace, Friendster or even Facebook, only that it comes in full 3d world. Lebih kurang macam 2nd Life la! 3d online community. Cool eh? Sebenarnya ramai dah yang menunggu ketibaan Home ni semenjak pengumumannya di E3 tak berapa lama dulu. Masuk tahun ni, mungkin dah nak dekat 3 tahun (kot), tapi Home belum lagi direleasekan.

Tapi, a new hope surfaced not so long time ago when Sony Computer Entertainment announced that a close beta test will be commenced by inviting selected few people who were lucky enough to test the Home world before its public release. So, aku yang cuba² nasib telah pun terpilih untuk menguji Home Beta nih. Wohoo!!!

So, sebenarnya aku baru jer download Home beta kejap tadik lepas aku redeem voucher yang dikepilkan bersama dengan invitation aku tuh. Belum habis lagik aku explore sebab adik aku kembali menyambung peminjalan PS3 aku tu untuk menghabiskan game Metal Gear Solid 4. Tapi tak per, aku akan sambung balik pengujian Home kemudian...

Wohoo!!!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog