30 September, 2008

Takbir raya...

Takbir raya...

Takbir raya...

Seperti tahun-tahun yang lepas, sekumpulan jemaah dari masjid Tanjung Rambutan datang ke rumah untuk mengambil keberkatan bertakbir beramai-...

Berbuka di Ramadhan terakhir!

Berbuka di Ramadhan terakhir!

Berbuka di Ramadhan terakhir!

Alhamdulillah... Selesai sudah ibadat puasa untuk tahun ni. Aku dan keluarga berbuka besar di rumah sebelum Hari Raya esok. Waktu ini, takbi...

Kesibukan bermula!

Kesibukan bermula!

Kesibukan bermula!

Mulalah aku menganyam sarung ketupat untuk dimasak esok... Lemang? Hehehe... Seumur hidup tak pernah pun masak lemang sebab tak tau pun cara...

29 September, 2008

Lusa raya!

Lusa raya!

Lusa raya!

Baru jap tadi diumumkan kt tivi yang HarI Raya Aidilfitri jatuh pada 1hb Oktober, 2008. Maka, hari Rabulah raya... Hehe... Nasib baik la lus...

Shopping...

Shopping...

Shopping...

Aku hari ni membawa anak sedara aku membeli belah di Jaya Jusco Kinta City. Saja aku ajak adik aku skali sebab malas nak drive. Bila di sana...

Gaming night...

Gaming night...

Gaming night...

I must confess... Spending the night at my hometown is kinda boring without much thing to do. Having Astro does not curb the boringness if t...

28 September, 2008

Hari kedua...

Hari kedua...

Hari kedua...

Hari kedua aku di kampung masih lagi tak produktif macam semalam. Mungkin aku belum lagi biasa dengan keadaan puasa kat kampung kot. Tapi en...

27 September, 2008

Hari pertama...

Hari pertama...

Hari pertama...

Hari pertama aku di kampung, aku bagaikan terkena mabuk tidur. Walaupun aku tidur agak awal malam tadi, tapi setelah bangun untuk sahur, ter...

Sampai gak akhirnya!

Sampai gak akhirnya!

Sampai gak akhirnya!

Alhamdulillah... Akhirnya sampai gak aku ngan adik aku ke kampung halaman. Walaupun perjalanan selama 3 jam yang memenatkan, aku tetap puas ...

26 September, 2008

Perjalanan pulang...

Perjalanan pulang...

Perjalanan pulang...

Perjalanan yang jauh amat memenatkan. Walaupun bukan aku yang memandu, tetapi perjalanan yang memakan masa cukup membuatkan aku kebosanan, k...

Kali terakhir...

Kali terakhir...

Kali terakhir...

Berbuka buat kali terakhir dengan bebudak Jaquezee sebelum aku bertolak ke Ipoh. Mekasih kepada kengkawan semua yang semua yang sudi meluang...

Tak sabar...

Tak sabar...

Tak sabar...

Hehehe... Ni la muka aku kat opis yang dah sabar nak habiskan opis hour untuk pulang ke rumah. Kepala aku time ni dah sampai ke Ipoh dah. Ta...

Mobile blogging...

Mobile blogging...

Mobile blogging...

Ola eberibodi! Oleh kerana aku bercuti selama lebih kurang seminggu untuk berhari raya, aku akan berblogging secara mobile saja dari handpho...

Mendung petang..

Mendung petang..

Mendung petang..

Hari yang kian gelap dek awan hitam yang menebal. Suasana yang cukup suram tak kala makin ramai warga KL meninggalkan bandar sibuk ini untuk...

Thanks Izie!

Thanks Izie!

Thanks Izie!

Terima kasih buat Izie, my newest friend for giving me the Upin and Ipin's Raya card. So sweet of you! Hehehu... Nak nangis because dah ...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

I guess, this is the last post for the month before I'm going back to my hometown to celebrate Hari Raya with my family. I'll be goi...

25 September, 2008

Upin dan Ipin...

Upin dan Ipin...

Upin dan Ipin...

The best 3d animated mini series made by Malaysian. The movie will come out soon but no date has been announced yet. TBA. You guys can check...

24 September, 2008

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...

Akhirnya, lega rasa hati selepas berjaya membayar zakat untuk tahun ni. RM5.20. Dah buleh tidur dengan tenang lepas ni! Hehehehe...

Updates!

Updates!

Updates!

Setelah kerja² mendekorasi yang dijalankan Sabtu dan Ahad yang lalu berakhir, maka inilah penambahan yang dibuat. Terdapat penambahan owning...

Jadi bebudak kembali!

Jadi bebudak kembali!

Jadi bebudak kembali!

Isnin yang lalu, aku dan bebudak Jaquezee (Lan, Shahrul, Adie, Lia, Mak Ngah dan Sue) semuanya mengambil kesempatan untuk bermain bunga api ...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog