11 Ogos, 2008

Lisa Loeb!

| No comment
Lisa Loeb? Tau ke sapa tu? Sebenarnya, Lisa Loeb ni penyanyi indi yang nak kata popular tu, ntah la. Kat sini, memang la tak beberapa popular, tapi kalau kat US tu, rasanya terkenal jugak la. Lisa Loeb ni boleh jadi terkenal sebab 2 perkara. Pertama; sebab dia ni adalah penyanyi pertama yang dapat no. 1 dalam carta Billboard 100 sebelum menandatangani mana² syarikat rakaman/label. Yang kedua adalah disebabkan dia ni adalah penyanyi pertama yang mempopularkan pemakaian cermin mata (ala² tahun 60an).

Umur dia sekarang dah pun masuk 40 tahun. Tapi still lagi nampak kiyut! Lahir pada 11 Mac 1968 (harijadi aku 11 Mac), hehehehe.... Sama tarikh dengan birthday aku. But satu jer yang tak best, dia ni orang Yahudi. But hey! Aku bukan rasist! Tapi, aku tak nak cakap apa² pasal menda tu. Apa yang penting, aku suka bakat dia dalam nyanyian dan lagu dia memang best.

Bermula dengan hit single dia yang mempopularkan dia, Stay... Kemudian dia mengeluarkan album pula Tail, diikuti dengan Firecraker, Cake and Pie, Hello Lisa (Cake and Pie rerelease), Catch the Moon, The Way It Really Is dan yang terbaru Camp Lisa...

Tiap kali aku mendengar lagu Stay, sure aku akan terkenang waktu aku bersekolah di asrama dulu. Lagu Stay lah yang menjadi kegilaan ramai bebudak sekolah dan ianya terus menjadi nostalgia pada diri aku. Sampai sekarang, Lisa Loeb masih lagi menjadi penyanyi kegemaran aku. (^_^)


p/s: Lihat bakat, bukan pada latar belakang dia!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog