07 Julai, 2008

Spring cleaning!

| No comment
Hari Sabtu hari tu, kitaorang kena mengemas dan membersihkan opis. Semua gara² sistem 5S yang diimplementkan kat hospital. Nak tak nak, kena la ikut. Meja yang penuh dengan barang² peribadi seperti poster, patung² plushies, gambar², bunga dan sebagainya, kini hanya tinggal barangan asas sahaja. Di atas meja hanya tinggal telefon, rak, fail dan alatulis sahaja. Manakala di kaki pulak, yang dulu penuh dengan kasut dan selipar, kini semuanya kosong. Huhuhuhu... Dull giler tempat!

Tempat aku yang macam orang baru kerja. Heh heh heh!!!

Masing² tengah bizi mengemas meja memasing.

Adli tengah pilih antara menda² kerja dan sampah.

Azman yang tengah shred memenda dia yang dah menjadi sampah.

Banyak kan sampah? Hehehehe...

Kak June yang tengah mengemas tempat kerja dia.

Tempat Kak Shima yang paling serabut di office. Inilah yang dikatakan "Junk megnet".

Tapi, rasa²nya, tempat ni tak la selamanya macam ni aku rasa. Mungkin lepas 5S edit, tempat masing² akan dipenuhi kembali dengan barangan² peribadi. Hehehehe... Mana tak nya, kalo meja kosong macam budak baru masuk kerja, sungguhlaaaa busan! Hahahai!!!!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog