02 Julai, 2008

Laughing Octopus...

| No comment
Aku semalam ada memperkenalkan kepada korang tentang BB Unit ataupun Beauty and the Beast Unit/Corps, iaitu boss² yang perlu dilalui dan dikalahkan oleh Snake waktu bermain game Metal Gear Solid 4 : Guns of the Patriots.

BB Unit ni adalah satu unit di bawah seliaan Liquid Ocelot yang terdiri daripada 4 orang wanita² jelita (real model in real world) yang telah mengalamai Post Traumatic Stress Disorder kesan daripada peperangan. Ini menyebabkan mereka berpotensi untuk dieksploit melalui skil² mereka semasa perang. Although their damage minds give them a momentous edge in combat it is also their greatest weakness.


Laughing Octopus
Her suit is equipped with four prehensile tentacle arms powerful enough to crush a human to death. Evidenced by the picture to the right, her arms are equipped with sensory outputs at the end of each arm, giving her the ability to detect enemies from around corners or through other covert measures. Her tentacle arms are also her mode of transportation, enabling her to move through narrow spaces at unprecedented speeds. As evidenced by her name, she takes glee in her fits of violence, laughing maniacally and saying things like "Isn't this funny?" or "Laugh with me!" as she slaughters various militiamen effortlessly. Also through her namesake, she possesses the ability to blend in with her surroundings, possessing the same technology as Solid Snake's OctoCamo.

Ni adalah versi orang betul.

Ini adalah gambar² yang dapat aku tangkap selepas mengalahkan "Laughing Octopus" versi Beast dan kemudiannya menjadi "Laughing Beast" versi Human. Hohohoho... Lihatlah dunia!!!













p/s : Nanti aku postkan plak 3 lagi boss dalam BB Unit ni pas aku kalahkan derang.
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog