07 Jun, 2008

Selamat Pengantin Baru...

| No comment
"Selamat Pengantin Baru!"... Itulah ucapan yang dapat ku luahkan kepada pasangan Mellisya dan Nazrul yang keduanya merupakan rakan kerja aku di hospital. Nampak kacak dan jelita kedua² mempelai, macam pinang dibelah dua. Semoga ikatan akan kekal berpanjangan sampai bila².

Aku datang ke pejabat (hari ni cuti!) pada jam 10.30 pagi dengan menaiki teksi. Since kaki aku masih lagi sakit dan tidak dapat berjalan dengan elok, teksi adalah keputusan yang paling bijak. Hehehehe... Aku akan berkumpul di pejabat untuk bersama² bergerak ke rumah pengantin lelaki. Namun apabila sampai di sana, tidak ada sorang pun yang kelihatan, terus aku capai telefon dan mendail nombor Adli. Dia dan Kak Shima berada di restoran Rasyid.

Lepas makan dan minum, kami pun bertolak ke rumah Nazrul. Itu pun selepas menunggu ketibaan Azman. So, setibanya di sana, sudah ramai yang sampai, termasuklah bos aku dan juga pekerja² Ampang Puteri dan Tawakal.

Kami makan dan minum sebelum berkumpul untuk melihat ketibaan pengantin. Bila kompang dah berbunyi, menandakan ketibaan pengantin, acara silat diadakan terlebih dahulu sebelum pengantin diarak masuk ke dalam rumah.


Ketika silat pulut dipersembahkan kepada kedua² pengantin.


Buah tangan dari kenduri kawin...







Gambar² ketika pengantin diarak masuk ke rumah...

Hilang saja pengantin dari pandangan kami, kami terus beredar dari situ. Mungkin kerana orang terlalu ramai yang menyebabkan kami semua tidak berasa selesa untuk berada lama. Lagipun hujan tengah turun renyai². Apa pun, pengantin lelaki dan perempuan memang kelihatan segak dan anggun. Selamat pengantin baru sekali lagi!

p/s: I hate being in a crowd!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog