13 Mei, 2008

2 days already!

| No comment
Dah 2 ari aku menjalankan tugas baru dalam unit baru. Sebenarnya dah mula awal bulan hari tu; dengan membuat listing, menyusun top company, membuat ageing dan collection... tapi kerja sebenar²nya dah aku mulakan semalam. Well, not bad gak... Kinda fun doing new things. Sedar², mula buat kerja dalam pukul 9.00 pagi tu, tak sedar dah pukul 5.00 petang. Then, terus aku print report, sign dan kemudiannya aku serah pada bos aku untuk verified.

So, dari awal bulan hari tu, aku dah mengupdate pada bos aku setiap kerja yang aku buat. So far dia puas hati. Tak ada la dia marah² macam dulu. Itu tak update, ini tak keluarkan, surat tak print, statement tak berhantar. But now, everything went smoothly. Report aku beri pada dia setiap hari selepas habis kerja.

Since aku pioneer lagi dalam unit ni, aku ngan sorang lagi collegue aku, walaupun masih terkial² menggunakan sistem baru, tapi semuanya went fine. Once we get the new computer, everything will get tip-top. I'll develop a new system like old days. (^_^)

Hope everything will always be fine!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog