02 April, 2008

Zack story...

| No comment

Akhirnya, berakhirlah teka-teki yang selama ini selalu bermain di fikiran tentang apa yang berlaku kepada Zack dan sejarahnya di universe ke tujuh Final Fantasy. Tentang siapa Zack pada Aerith dan juga Cloud. Dan cerita di sebalik pedang Buster yang menjadi trademark kepada Cloud di dalam Final Fantasy VII. Di dalam Crisis Core: Final Fantasy VII inilah semuanya terungkai secara detail tentang apa yang telah berlaku kepada Zack.

Walaupun aku tahu Zack mati (semasa penceritaan dan cut scene ketika bermain Final Fantasy VII), tapi aku tak la menyangka kematiannya di dalam Crisis Core (secara detail) begitu menyayat hati...

So, enjoy the movie dan lihatlah kematian Zack yang pada aku amat memilukan; mati kerana mempertahankan maruah, kerana sahabat dan kerana cinta...

"Cloud! Now, you become my living legacy..."
Tags :

Tiada ulasan:

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Instagram Terkini

Arkib Blog