23 April, 2008

Sakit hati di pagi hari...

| No comment
Hmmmm... Busan sungguh la. Sekali lagi rumah aku tak ada air dan aku terpaksa meng"EL"kan diri. Kalau setakat tak ada elektrik aku tak kisah lagi. Ni air... Macam² benda yang boleh tertangguh disebabkan ketiadaan air nih. Tak boleh nak mandi, tak boleh nak gosok gigi... Yang penting sekali nak memerut.

Ni bukan la kali pertama atau kedua atau ketiga kalinya. Dah berpuluh² kali dah. Kalau tak ada airnya waktu petang atau diberi notis sebagai persediaan awal, tak kisah la. Ni pagi²! Waktu nak pergi kerja pulak tu. Ape ke he? Takkan la nak datang office dengan tak mandinya segala...

Kengkadang aku pelik, kenapa cuma 2-3 beris tingkat rumah aku saja yang tak ada air sedangkan tingkat² lain tak ada masalah pulak dengan bekalan air ni. Elektrik pun sama. Tingkat² yang lain selalunya tak ada masalah. Ni tingkat aku jer. Heran sungguh aku!

Apa² hal pun, sekarang ni aku cukup di dalam keadaan yang sungguh tidak selesa! Huhuhuhu... Terasa macam seminggu tak mandi walhal hanya beberapa jam saja...
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog