10 Mac, 2008

25 yang ke-5...

| No comment








I'm old but yet young at heart. Sort of! Hehehehe...

Aku sukakan usia 25 dan bagi aku, 25 merupakan umur paling senang bagi aku menikmati hidup. Terlalu banyak perkara yang berlaku ketika aku berumur 25 tahun...

Dan sekarang, at this very moment, aku sedang menyambut ulang tahun yang ke-5 usia aku 25 tahun. 11 Mac adalah tarikhnya. Mungkin bunyiknya sedikit pelik dan mungkin juga bunyiknya seolah² aku tidak mahu menerima kenyataan bahawa aku sudah pun berumur 3 dekad lamanya. (Ye la ye la... Aku dah 30 tahun!!!) Ada gak yang cakap aku ni poyo! Lantak la ko, janji aku bahagia! Tapi, aku tetap akan mengatakan bahawa aku berumur 25 yang ke-5 kepada sesiapa yang bertanyakan umur aku. Sekadar untuk mengingatkan aku bahawa hidup ini terlalu pendek untuk dinikmati dan terlalu singkat untuk diharungi. Kalau boleh aku ingin merasai semuanya...

Dan semakin banyak tambahan tahun yang ditambah pada umur kedua pada usia 25 tahun itu, semakin terasa sedih aku rasakan kerana terlalu banyak perkara yang masih lagi tertangguh untuk dilakukan. Semakin sukar untuk aku lakukan, semakin kuat tekad aku untuk melakukannya. Sungguh, aku rasa bagai semalam aku menjalani hidup di bangku sekolah dan sekarang, mengharungi payah jerih hidup di dunia realiti... Cuma satu khuatir yang masih membelenggu; jadikah aku seorang manusia?

Selamat ulang tahun ke 25 yang ke 5 (30) buat diri sendiri! (^_^!)

Ntah la, berapa banyak yang akan aku dengar ulangan baris² ayat itu nanti. Berapa ramai yang akan mengingatinya, dan berapa ramai yang akan meraikannya, aku sendiri tak tahu. Sungguh! Aku tidak peduli semua itu. Hanya yang penting adalah hadiah! Kakakaka... Tak lah! Apa yang penting pada aku hanyalah peringatan pada diri sendiri tentang berapa banyak yang telah aku pelajari selama nafas ini bergerak naik turun semenjak aku dilahirkan. Berapa banyak kesilapan yang telah aku sempurnakan, dan berapa banyak ibadah yang telah aku tunaikan. Adakah aku belajar dari apa yang aku lalui, dan sekiranya itu masih lagi tidak manjadikan aku "manusia", tak tau la aku apa aku sebenarnya...

p/s: Sedih masih lagi terasa sekelumit di hati ini!









(Wajah² orang tak tak mo ngaku tua! Hahaiii!!!)
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog