25 Februari, 2008

Oscar the 80th...

| No comment
The 80th Oscars happened to be this morning, Malaysian time. Aku tengah kerja masa ni. So tak dapat nak tengok secara menyeluruh. Aku hanya dapat menonton di NTV7 secara ulangan. Sedang aku menulis blog ini, siaran ulangan masih lagi ditayangkan... Here are the list of winners:

Actor in supporting role:
- Javier Bardem (No Country For Old Men)

Visual effects:
- The Golden Compass

Animated feature film
- Ratatouille

Short film (Live action)
- Le Mozart des Pickpockets (The Mozart of Pickpockets)

Short film (Animated)
- Peter & the Wolf

Costume design
- Elizabeth: The Golden Age

Makeup
- La Vie En Rose

Actress in supporting role
- Tilda Swinton (Michael Clayton)

Documentary short
- Freeheld

Documentary feature
- Taxi to the Dark Side

Art direction
- Sweeney Todd the Demon Barber of Fleet Street

Music (Score)
- Atonement

Sound mixing
- The Bourne Ultimatum

Music (Song)
- Once

Sound editing
- The Bourne Ultimatum

Foreign language film
- The Counterfeiters

Film editing
- The Bourne Ultimatum

Actor in leading role
- Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood)

Cinematography
- There Will Be Blood

Actress in leading role
- Marion Cotilard (La Vie En Rose)

Writing (Adapted screenplay)
- No Country for Old Men

Writing (Original screenplay)
- Juno

Directing
- No Country For Old Men

Best picture
- No Country For Old Men

Bagik aku, tak banyak pencalonan yang agak best bagik tahun ni. Tak macam tahun lepas, banyak filem² yang best bertanding untuk mendapatkan gelaran "Best picture". Tahun ni, filem yang aku tak penah dengar pulak menang. Masuk Malaysia pun idak filem tu... Huhuhuhu... So tak leh nak menilai samada ianya berbaloi untuk mendapat gelaran "Best picture" tu!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog