29 Februari, 2008

TTDBID Part 11

TTDBID Part 11

TTDBID Part 11

like.no.other

Penat!

Penat!

Penat!

Sehari aku tak update blog, macam seminggu rasanya. Bukannya apa, aku tak sempat nak update disebabkan badan yang terlalu letih akibat kerja...

27 Februari, 2008

Shah Alam...

Shah Alam...

Shah Alam...

Shah Alam... Tu le destinasi aku ari ni. Memula, aku memang tak ada plan nak gi ke sana. Tapi disebabkan aku kena mengambil beberapa dokumen...

25 Februari, 2008

Oscar the 80th...

Oscar the 80th...

Oscar the 80th...

The 80th Oscars happened to be this morning, Malaysian time. Aku tengah kerja masa ni. So tak dapat nak tengok secara menyeluruh. Aku hanya ...

Peluh sejuk...

Peluh sejuk...

Peluh sejuk...

Buuuuuuu... (_ _!) Seharian hari ni aku tak keluar dari office sebab nak menyiapkan kerja² untuk aku esok. Banyak ctc yang nak disiapkan unt...

24 Februari, 2008

Tinggal kenangan...

Tinggal kenangan...

Tinggal kenangan...

Rumah yang menjadi tradisi tempat berkumpul bagi sanak saudara aku, pakcik-makcik, sepupu-sepapat dan anak² saudara. Di sinilah kami akan me...

RAN Online...

RAN Online...

RAN Online...

Aku install game MMORPG (messively multiplayer online role playing game) ni semalam dan try main untuk suka². Game ni diberikan oleh office-...

Nostalgia Part 1

Nostalgia Part 1

Nostalgia Part 1

Aku bangun awal pagi Ahad ni. Lebih kurang 6.30 pagi. Tak tau nak buat apa... Malam tadi tidur agak awal. Tak tahu bila aku tertidur diwaktu...

23 Februari, 2008

Hmmm...

Hmmm...

Hmmm...

Kadang-kala, aku rasa kehidupan aku yang dulu penuh dengan keceriaan dan ketidak-bimbangan. Tetapi, sejak akhir² ni, aku selalu dihujani den...

God knows!....

God knows!....

God knows!....

Lagu yang aku dengar waktu tengah melancholik/kepala berserabut/tension. Sesapa nak lagu ni, amik la kat link bawah ni: http://downloads.khi...

Itu batu busar ada duduk!

Itu batu busar ada duduk!

Itu batu busar ada duduk!

2-3 hari ni, aku rasa malas je nak update blog ni. Bukannya apa... Rasa macam semangat ni dah luntur sket dek bahana kepenatan melampau, dan...

Ngantuk lagi!

Ngantuk lagi!

Ngantuk lagi!

Kemengantukan melanda diri aku sekali lagi. Entah kenapa aku begitu kuat untuk menidurkan diri sekarang. Mungkin kerana terlalu penat atau p...

22 Februari, 2008

TTDBID Part 10

TTDBID Part 10

TTDBID Part 10

I never travel alone all by myself. It would be great if I can do that some time in my life. I want to see things outside my own caccoon. To...

21 Februari, 2008

No thanks!!!

No thanks!!!

No thanks!!!

Sedang aku hendak balik dari penat bekerja, aku dihubungi kawan lama. Katanya nak berjumpa sekejap dan meminta sedikit pertolongan. Sedikit ...

20 Februari, 2008

Complete listing...

Complete listing...

Complete listing...

Hari ni, lengkaplah senarai blog adik beradik aku. Masing² kini sudah ada blog sendiri. Senanglah untuk aku melihat perkembangan adik beradi...

19 Februari, 2008

Hari sedih...

Hari sedih...

Hari sedih...

Tanggal 18hb Februari 2008, adalah merupakan hari sedih buat keluarga aku, dan juga sanak saudara yang dekat mahupun yang jauh. Nenda yang d...

16 Februari, 2008

Saturday Oh Saturday!!!...

Saturday Oh Saturday!!!...

Saturday Oh Saturday!!!...

Sabtu yang menakutkan. Sabtu yang menyeramkan... Itulah apa yang boleh aku describe kan mengenai hari Sabtu yang mempunyai meeting di pejaba...

TTDBID Part 9

TTDBID Part 9

TTDBID Part 9

I do have a hobby. And it is reading! Love to read even when I at toilet. Hehehehe... for light reading gitu. (^_^!) But I think that is not...

15 Februari, 2008

The Fenrir...

The Fenrir...

The Fenrir...

Actually, Fenrir means wolf. But in my case, The Fenrir means a bike. An imaginary bike used by Cloud in Advent Children. It is a cool kind ...

New books to read...

New books to read...

New books to read...

Buku² terbaru yang aku beli untuk santapan minda aku dikala aku bosan semasa di dalam LRT. Hehehehe... Sekarang, aku sedang membaca buku ber...

14 Februari, 2008

Aksi di ranjang... Eh! Office...

Aksi di ranjang... Eh! Office...

Aksi di ranjang... Eh! Office...

Aksi² di pejabat sebelum bermulanya waktu kerja. Hampehnyaaaa!!!

Tiga titik...

Tiga titik...

Tiga titik...

Adakalanya, susah apabila datangnya tiga titik pada baris ayat yang disangkakan sudah berakhir. Tertanya² sekiranya baris² ayat yang terhasi...

Kemaruk!

Kemaruk!

Kemaruk!

Semalam aku kemaruk nak makan spagetti. Jenuh aku mencari tempat yang ada jual pasta, tapi tak ada. Jadi terpaksalah aku lunch dengan makana...

TTDBID Part 8

TTDBID Part 8

TTDBID Part 8

I've always wanted to sleep under the starry sky, next to the beach... until morning. And then when I wake up, I can see the morning vie...

12 Februari, 2008

Popstar romaji lyrics!!!

Popstar romaji lyrics!!!

Popstar romaji lyrics!!!

Jom nyanyi lagu Popstar bersama². Lagu oleh Ken Hirai! Popstar I wanna be a pop star kimi wo motto muchuu ni sasete ageru kara ne KIRAKIRA n...

Berita best!

Berita best!

Berita best!

Berita yang aku baca dari feeds yang aku langgan dari ps3.qj.net. Sumber berita PS3 sepantas kilat yang bagik aku memang macam kilat pun. Ha...

Berbalas pantun...

Berbalas pantun...

Berbalas pantun...

Pantun evergreen yang slalu membelit usus perut aku! Berbalas pantun (Ulu Bertam) dari album Din Beramboi majalah Ujang/Apo yang terkenal du...

11 Februari, 2008

Some sort of holiday...

Some sort of holiday...

Some sort of holiday...

Walaupun aku bercuti selama 4 hari (yang kemudiannya menjadi 5 hari disebabkan aku tidak dapat tiket untuk balik ke KL pada hari Ahad), tapi...

Back at last!

Back at last!

Back at last!

Well! Back at last! After spent my holidays at my hometown in Ipoh. Nothing that I can say while I've been away. Since my ankle still in...

06 Februari, 2008

Just my thought!

Just my thought!

Just my thought!

Sepanjang perjalanan balik ke rumah tadi, banyak perkara yang terjadi depan mata aku. Walaupun dengan kaki yang amat sakit, but my eyes coul...

Bila cengkerik berbunyi...

Bila cengkerik berbunyi...

Bila cengkerik berbunyi...

My office desk that will be empty for 4 days... Nak balik kampung. Hehehehe... Selamat Tahun Baru Cina ... Happy holiday! Tung tung tung cha...

Mural...

Mural...

Mural...

Orang² Malaysia ni memang kreatif kan? Bagi aku, mural panjang yang ada kat dinding sungai yang dah ditambak, berhadapan dengan stesen LRT P...

And that completes it!...

And that completes it!...

And that completes it!...

While I was having a rough time walking, I managed to go to Kinokunia and get my copy of Harry Potter and The Deathly Hallows, which turned ...

Owh! Shit!...

Owh! Shit!...

Owh! Shit!...

Today, when I went to do my usual company visit at Damansara Jaya, something shitty happened to me... While I was walking on the sidewalk o...

05 Februari, 2008

Sinking Island...

Sinking Island...

Sinking Island...

Dah lama aku tak sentuh PC-Game semenjak aku beli PlayStation. Tapi, since Benoit Sokal keluarkan game baru, terus aku beli game ni dan inst...

03 Februari, 2008

The Prince...

The Prince...

The Prince...

Eventhough his name still remain a mystery, the Prince is one of the best fantasy character ever created in my opinion. 3rd behind Cloud and...

Kering!

Kering!

Kering!

Lama rasanya tak buat post. Walaupun baru dua tiga hari... Bukannya apa, aku sekarang tengah bizi menulis balik cerita yang dah lama aku tin...

Exchange...

Exchange...

Exchange...

Adik² aku datang rumah aku hari ni. Nasib baiklah aku tak ada plan nak keluar mana² hujung minggu. Ada gak plan nak tengok wayang, tapi aku ...

01 Februari, 2008

もどかしい...

もどかしい...

もどかしい...

もうやめてくれ!私が本当に嫌いな人々に見て本当に厚かましいと言葉を与えることを意味していない私にとっては本当にもう!私に刺激することを知っているか? してよいかどうかは、誰かが熟していないと幼稚なこととして参照してください。実際には、アウトバウンドして! お願い! m(_ _)m

Tung tung tung chang!

Tung tung tung chang!

Tung tung tung chang!

Yay!!! My first post in February. And it's a happy time!!! Tadi, aku tak keluar office sebab hari hujan dari pagi sehinggalah ke petang....
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog