20 Januari, 2008

TTDBID Part 5

| No comment


Japanese! I love this language. Apart from other languages, this is the only one I desire to learn and master. Walaupun susah, I will learn it no matter how.

Kenapa Jepun? Well, I think it such a beautiful language and so polite in some ways. Rasa rugi pula tak belajar bahasa ni masa sekolah dulu. I always thought (at that time) that why should I learn Japanese instead of Arabic yang memang aku dah familiar. So drop Japanese and ambil Arab je pada masa tu. Sekarang baru nak rasa menyesal dan belajar dari mula. Hey! At least aku ada inisiatif nak belajar bahasa ketiga. Hehehe...

Walaupun sekarang masih lagi dalam keadaan bertatih dalam bahasa ni, but soon I will be good if I practise more on it! And I will...
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog