12 Januari, 2008

TTDBID Part 3

| No comment
For once at least, I really do want to finish writing my novel. I love to write, and I love to tell stories... Only that I always end up empty headed. Out of idea... Ketandusan ilham... And that made me stop writing.

Kenapalah idea tu tak datang waktu aku tengah menulis, then bila dah berhenti, barulah satu² idea datang... Cukup menyakitkan hati, jiwa dan perasaan!

But, I learnt from mistake. Now... I'm collecting ideas inside my lil book and I will add it up until I got full of it and ready to write again.

Cuma tak tau bila!

Pernah dulu aku menulis hampir 300 muka surat, tetapi aku tinggalkan begitu sahaja hanya kerana kehabisan idea. Di samping masa dan kerja yang membantutkan usaha aku untuk meneruskan penceritaan. Sudah hampir habis cerita yang hendak disampaikan tetapi minat aku untuk meneruskannya menjadi semakin pudar kerana tidak lagi ada penghayatan dan mood yang hilang begitu sahaja. Bila hendak meneruskan balik, feel yang sama tak lagi wujud dan karektor² yang aku cipta semuanya memberikan surat perletakkan jawatan. Haha... Semuanya tak nak berlakon lagi dalam cerita aku.

Sekarang, semangat untuk menulis tu dah datang balik. Dan insyaAllah, mungkin aku akan memulakan semula penulisan yang dah lama aku tinggalkan. Cuma sekarang mencari ruang² yang dapat aku luangkan untuk aku menghadap semula pc dan menggunakan jari sakti aku kembali. Terpaksalah aku merombak balik rutin seharian aku; kerja, online, Jaquezee dan leisure aku... Semata² untuk TTDBID.
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog