31 Disember, 2008

Goodbye and thank you... 2008!

Goodbye and thank you... 2008!

Goodbye and thank you... 2008!

WISHING YOU THE VERY BEST IN   ╔══╦══╦══╦══╗   ╚═╗║╔╗║╔╗║╔╗║   ╔═╝║║║║║║║╚╝║   ║╔═╣║║║║║╠═╗║   ║╚═╣╚╝║╚╝╠═╝║   ╚══╩══╩══╩══╝ ¤ø„¸¨°º¤ø„¸ ¸„ø...

26 Disember, 2008

Ermmm...

Ermmm...

Ermmm...

Tak ada apa yang aku nak tulis. Cuma nak meluahkan hasrat hati yang dah lama terpendam. Hehehehe... Bukan apa pun. Sebenarnya, aku dah busan...

25 Disember, 2008

Big boy toy...

Big boy toy...

Big boy toy...

My new play thing. Added to my listing... Hehehe... (^_^)v peace!

Malam Krismas...

Malam Krismas...

Malam Krismas...

Semalam, lepas kerja, aku dengan abang aku Izat, saja nak menghabiskan masa berjalan di Low Yatt Plaza. Al-maklumlah, dia jadik orang bujang...

23 Disember, 2008

Blogging remotely...

Blogging remotely...

Blogging remotely...

Since banyak kerja yang perlu aku lakukan sebelum habis tahun ni, semuanya perlu aku siapkan, jadi dah tak banyak masa untuk aku habiskan de...

22 Disember, 2008

Internet downtime!

Internet downtime!

Internet downtime!

Shit! Server downtime la pulak. Time aku nak nyambung tengok Cardcaptor Sakura, time tu la dia nak downtime! Hampeh sungguh! Ni nak kali ke ...

21 Disember, 2008

Cardcaptor Sakura.

Cardcaptor Sakura.

Cardcaptor Sakura.

Sunday is here again. Masa untuk merehatkan diri... Sambil membuat kerjarumah. Tapi hari ni suasana agak bosan sket sebab aku tak keluar ke ...

20 Disember, 2008

Birthday girls...

Birthday girls...

Birthday girls...

Ari neh, kami Jaquezean telah menyambut harijadi Sue dan Lia di Chop n Steak. Walaupun waktu permulaan untuk ke sana agak 'suram', k...

17 Disember, 2008

Patience

Patience

Patience

Just have a little patience... I'm still hurting from a love I lost, I'm feeling your frustration, That any minute all the pain will...

Rutin kebelakangan ni...

Rutin kebelakangan ni...

Rutin kebelakangan ni...

Sekarang ni, waktu yang paling aku tunggu-tunggukan adalah waktu pulang selepas kerja. Bukannya apa. Sejak kebelakangan ni, kerja-kerja aku ...

15 Disember, 2008

Rule the world - Take That

Rule the world - Take That

Rule the world - Take That

I really love this song - Rule The World dari Take That. Entah macam mana, Take That yang dah di disbanded pada 1996 dulu, buat comeback bal...

Monday...

Monday...

Monday...

Man! I really hate Monday. Don't you? Sebenarnya bukannya apa. Dah sedap cuti, nak start balik tu yang tak berapa best. Huhu... Hai! Ban...

Half asleep...

Half asleep...

Half asleep...

Rentetan kejadian aku tak boleh tidur malam tadi menyebabkan aku bersiap awal pagi tadi. Puas dah aku cuba nak lelapkan mata, pusing kiri ka...

What people do when they can`t sleep? They blog!

What people do when they can`t sleep? They blog!

What people do when they can`t sleep? They blog!

It`s early Monday morning, and I can`t even sleep. Terasa malas nak bangun pagi nanti untuk pergi kerja, tapi duduk kat rumah tak buat apa, ...

14 Disember, 2008

Just another stop...

Just another stop...

Just another stop...

Just another stop in the long journey...

Roses...

Roses...

Roses...

Aren't they beautiful? Nothing are more perfect than a bouquet of roses...

Malam pernikahan Lan & Shahrul

Malam pernikahan Lan & Shahrul

Malam pernikahan Lan & Shahrul

Ini adalah rentetan majlis pernikahan 2 kawan Jaquezee aku tempohari. Hehehehe... Lan yang tengah nervous. Hehehehe... Ni cara dia nak hilan...

Owch!

Owch!

Owch!

2 couples down... 1 more coming soon and the others would come, soon! I guess... Nothing beat this crap than again, being left out from the ...

What the...

What the...

What the...

After watching the latest trailer of real action "Dragon Ball", it sure does look crappy! Nothing look like the original anime at ...

11 Disember, 2008

Wallaweh!...

Wallaweh!...

Wallaweh!...

Huhuhu... Lama betul tak buat post. Bukannya apa. Aku sekarang tengah leka main Home kat PlayStation. Balik rumah lepas keje terus log in ke...

02 Disember, 2008

More funny cats!

More funny cats!

More funny cats!

Hehehehe... Turn up the volume and enjoy the song... and the videos! Cats! They are cute!

01 Disember, 2008

Hari tidur...

Hari tidur...

Hari tidur...

Ehehehehe... I consider myself that today is my sleeping day. Kenapa? Sebab aku hanya menjalankan aktiviti tidur sahaja pada hari ini. Aku m...

29 November, 2008

Ke majlis pernikahan

Ke majlis pernikahan

Ke majlis pernikahan

Waktu dan saat ini, aku sedang berada di dalam kereta untuk bergerak ke Pajam, menghadiri majlis pernikahan Lan dan Shahrul. Sambil memegang...

27 November, 2008

Kad jemputan...

Kad jemputan...

Kad jemputan...

Lurve purple! Notice board cenonet tempat aku pinkan kad jemputan Lan dan Shahrul. Yang kat atas tu, kad jemputan Man ngan Yan dulu... Masih...

PlayStation Home.

PlayStation Home.

PlayStation Home.

Aku baru jer dapat invitation daripada PlayStation Asia untuk join Home. Bersama² dengan e-mail invitation tu, derang sekalikan voucher code...

24 November, 2008

Tak banyak...

Tak banyak...

Tak banyak...

Terasa macam bulan ni paling sikit aku buat post. Bukannya malas, tapi sebab terasa macam tak der bahan aku nak buboh. Last² yang aku boh ha...

23 November, 2008

McDonalds... Yummy!

McDonalds... Yummy!

McDonalds... Yummy!

Hmmm... Bila tengok jer iklan McD Jepun nih, rasa macam nak makan McD jer doplopatjam... Huhuhuhu...

19 November, 2008

Azraei Naufal Mazrulnizat

Azraei Naufal Mazrulnizat

Azraei Naufal Mazrulnizat

Tidur yang lena... Kecomelan maksimum... Di pangkuan... Nenek² yang bahagia... Masih lena di pangkuan... Baby identification... Si ibu yang ...

Welcome to the world...

Welcome to the world...

Welcome to the world...

Slamat datang ke dunia wahai Azraei Naufal... Semoga kehadiran mu di dalam keluarga ini akan semakin menceriakan suasana...

17 November, 2008

Menanti debaran...

Menanti debaran...

Menanti debaran...

Debaran yang sedang Along dan isterinya tunggu, dah pun mendapat tempiasnya kepada aku. Aku pun sama berdebar untuk menunggu kehadiran ahli ...

14 November, 2008

DreamScene...

DreamScene...

DreamScene...

Desktop aku sekarang tidak lagi kaku seperti dahulu. Tak ada lagi wallpaper yang perlu ditukar setiap kali sebab dah bosan dengan gambar yan...

13 November, 2008

Lalala Love Song!

Lalala Love Song!

Lalala Love Song!

Hahahaha... Aku buboh lagu baru kat bawah nun. Salah satu lagu kegemaran yang slalu aku dengar kat empon aku tiap kali aku gi kerja pepagi d...

10 November, 2008

3000

3000

3000

Aku lupa lak nak post menda nih. Baru ari nih aku teringat! Blog aku nih dah 3000 orang datang berkunjung! Tak caya tengok screenshot kat at...

09 November, 2008

Windows 7

Windows 7

Windows 7

Wuhuhuhuhu... Aku baru nak berjinak² dengan Vista setelah aku upgrade dari XP. Bermacam² menda yang aku discover semenjak dua menjak ni lepa...
Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog