16 Disember, 2007

Sawang

| No comment

Rumah yang didirikan terasa begitu sepi. Tanpa berita yang seringkali dikumpul dan cuba untuk diuraikan. Terasa berada di rumah orang yang begitu meriah mengisi kekosongan sudut² yang semakin penuh dengan sawang dan habuk...

Terlalu banyak yang hendak dikatakan. Terlalu sedikit masa yang diluangkan semata² untuk menenangkan diri daripada petaka yang seringkali mengganggu. Bukan untuk berdiam diri, tetapi kerana mahu memujuk diri sendiri. Membiarkan masa² yang berlalu agar terlupa pada petaka yang bersarang di dalam minda dan tersemat di hati. Biar dilupakan semua agar tidak terbawa².

Terasa jari jemari sakti ini terlalu mudah untuk menari², tetapi tidak mendapat rentak yang diingini. Diperlahankan gerak tarinya agar rentak yang hendak disampaikan penuh dengan gemalai yang sememangnya sukar untuk difahami. Tetapi, sesungguhnya tari itu tidak lagi serancak dahulu...

Patah sayap bertongkat paruh, patah paruh bertongkat dagu, patah dagu bertongkat kuku, patah kuku bertongkat... ?

Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet TerkiniInstagram TerkiniArkib Blog