16 Disember, 2007

Pahang...

| No comment

Apa yang ada di dalam kepala sekarang adalah; Pahang, Pahang, Pahang dan Pahang. Apa yang menarik tentang Pahang? Hmmm... Aku pun tak tau. Apa yang aku tau, aku belum pernah lagi berkunjung ke sana, apatah lagi untuk menjejakkan kaki. Walaupun terasa keinginan yang teramat sangat untuk ke sana, tetapi kerjaya dan masa yang membantutkan langkah aku.

Apa yang aku tahu, Pahang telah berjaya mencuri perhatian aku kali ini. Entah kenapa setiap kali aku terfikirkannya, hati aku berasa amat gembira. Satu perasaan yang sukar untuk digambarkan dengan kata² kerana kegembiraan itu masih lagi ditahap yang masih lagi belum dapat disahihkan. Dan jika ianya terbukti benar, mungkin kegembiraan ini dapat menghangatkan suasana aku walaupun untuk seketika.

Di hati, ternyanyi² lagu yang menggambarkan Pahang

Melenggang hai melenggang
Hai tari lenggang
Kalau baik hati
Nanti orang pun sayang


Walaupun aku tak berapa ingat lirik sebenar lagu tersebut, tetapi cukuplah sekadar (di pinggiran) hati dapat menyanyi serba sedikit...

Tapi apa yang penting, sesuatu yang amat menarik tentang Pahang adalah... orangnya!

Heee...

Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet TerkiniInstagram TerkiniArkib Blog