21 November, 2007

All end well...

| No comment
All end well at last!

At last, the Jaquezeean member heard the apology that we really wanted to hear. We confronted and had a "round-table" meeting. We put our heart out and told what we felt inside. 

And the points were taken seriously by the subject in question.

But no harm were done.

Hehehehe... Apa yang dilakukan bukan hendak menghentam apa yang salah dan menyokong apa yang betul. Tapi masing² memperbetulkan apa yang dirasakan salah dan mengingatkan kepada diri masing² bahawa tak ada sesiapa pun di dalam dunia ni yang sempurna. Itulah gunanya sahabat. Tolong menolong antara sesama sendiri. Jika tidak dapat menolong menyelesaikan, sekurang²nya ada
yang sudi untuk mendengar dan meringankan serba sedikit apa yang ditanggung.

Pelajaran yang aku dapat hari ni, rasanya cukup bermakna. Bukan setakat aku sahaja, malah untuk semua member Jaquezee yang lain. Setiap apa yang berlaku, pasti ada sebab musababnya sendiri. Action and consequences. Apa yang perlu adalah peka dengan keadaan sekeliling, dan respond dengan apa yang sedang berlaku.

Hope, none other like this ever happen again!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog