20 Oktober, 2007

Square Enix, Final Fantasy and Me

| No comment


Apart from PlayStation, what the use of it if there is no Final Fantasy game in it. I really love that game, lot! First time I was introduced to Final Fantasy was the 8th series of it and the rest is love at first sight all over again. I love the epic story-telling and the cut-scene was so beautiful. Fall in love to the characters and adoring the antogonists (Sephiroth-sama... Aiya!!!)

Now and then, my friends labelled me as Final Fantasy Freak. My room filled with Tidus's angel poster (i.e. Yuna, Rikku and Paine), my pc wallpaper with Zack, my handphone with Cloud theme... Arghhh, eat FF, sleep FF, minum jer coca-cola. Hehe. My PSP filled with FF soundtracks, my dvd collection full with FF movie. Semua cukuplah! Memang FF mania la!

Banyak duit aku berabis untuk FF ni. Sanggup beli games original, beli collectible items, beli action figure. Semata² nak memuaskan nafsu FF aku. Hehehehe... My next project will be Cloud's bike "Fenrir" yang regenya mencecah RM400++. Adula! Rambang mata aku nih!!!

Dengan FF ni la aku mula mengenali dunia game. Kalau tak, nak pegang controller pun aku tak reti. If I'm not mistaken, before I started playing FF, the last game that I played was Mario and Contra. And that way before PlayStation. NES kalo aku tak silap. Tu pun pinjam orang. But after FF, sanggup tu berabis duit beli PS, GBA, PS2, PSP, NDS, PS3... Semata² nak mengikuti perkembangan FF nih.

What to do, some fantasy are not meant to last!
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog