27 Oktober, 2007

Kawan baru?

| No comment
Yesterday, masa aku tunggu bas depan KLCC untuk ke Sg. Wang, adalah seorang budak lelaki ni sapa aku untuk bertanyakan bas mana yang perlu dia ambil untuk ke Sg Wang. Oleh sebab dia nak menuju tempat yang sama, aku pun mengajak dia mengikut aku. Then we had a chat about the route that we would take and some other stuff.

Aboard, while the bus moved, we chat about 'lil things about this and that, about our job, where we live... guy stuff you see? Sampai la bas yang kitaorang naik tu sampai kat Bukit Bintang. Then kitaorang sembang sambil berjalan plak. Sampai selekoh, aku kena split ngan dia. Dia gi kerja, aku plak ke Sg. Wang. So, sebelum kitaorang berlepas ke tempat masing², sempat gak dia mintak no phone aku. Ntah kenapa, aku tak kisah langsung bagik nombor aku pada dia.

Hari ni, dia start anta mesej kat aku. Mintak nasihat itu ini. Aku layan je. Sampai la saat aku tulis blog ni, dia still lagi anta mesej aku. Bukan tak mau layan, tapi aku rasa sebagai kawan baru, perlu la aku layan serba sedikit. Tak mo plak dia anggap aku ni sombong plak.

Hehehehe... Tapi yang aku pelik, kenapa la aku terlebih mesra plak. Slalu diam jer dengan orang yang aku tak kenal. Tapi... Boleh la. People change over time I guess. I'm included.

More friends I guess after this?
Tags :

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Bluekkk!!!

Nota Penting

Sorry guys! If you're looking for an informative blog, this is not it. This is my turf, my place to say my shit. But thanks for coming anyway! (^__^)

Ijann

Blog ini telah saya tulis semenjak tahun 2007 lagi sehinggalah sekarang. Ada kalanya saya rajin menambah entri dalam blog ini, tapi bila kemalasan melanda, selalunya saya akan berhenti menulis berminggu-minggu lamanya. Kalau bila datang rajin pulak, sehari sehingga 2-3 entry saya but.

Saya tak terikat untuk menggunakan satu bahasa saja dalam blog ini. Kadang-kala saya gunakan Bahasa Malaysia yang rasmi. Kadang-kala jugak, saya gunakan bahasa pasar. Bahasa Inggeris pulak saya gunakan bila datang rajin nak speaking. Little known selain dari dua bahasa ini, sekali-sekala dalam Bahasa Jepun. Asalkan faham sudah!

Tweet Terkini



Instagram Terkini



Arkib Blog